BagsforBikes

Fietsen voordeliger dan de auto

Nederland is en blijft een fietsland. Momenteel zijn er zo’n 23 miljoen fietsen in Nederland aanwezig, waarvan 2,5 miljoen elektrische fietsen. Ruim 25 procent van alle Nederlanders gaat op de fiets naar het werk en 49 procent neemt de fiets mee voor recreatieve doeleinden. Pakt u vaak de fiets? Of heeft u toch eerder de neiging om in de auto te stappen? Wij zetten enkele voordelen onder elkaar.

Benzineprijzen

Het is geen geheim dat fietsen goedkoper is dan autorijden. De aanschaf van een auto is aanzienlijk duurder, nog niet te spreken over verzekeringen en benzine. Nog nooit eerder is de benzineprijs zo hoog geweest. In mei betaalde men 1,902 euro voor een liter Euro95. Toen al sprak het consumentencollectief United Consumers, dat de brandstofprijzen monitort, te verwachten dat de prijs nog verder zal stijgen. Het consumentencollectief kreeg gelijk. Op 31 oktober 2021 betaalde men 2,099 euro per liter aan Euro95.

Duurzaam

Hoewel Nederland een echt fietsland is, kiest de meerderheid er toch voor om met de auto naar het werk te gaan. Er valt dus nog winst te behalen. Door vaker de fiets te kiezen als vervoersmiddel, wordt er veel minder CO2 uitgestoten. De gemiddelde CO2-uitstoot van één kilometer rijden met een normale auto is 0,22kg. Voor een elektrische fiets die met grijze stroom wordt opgeladen is dit 0,007kg. De uitstoot is hiermee 97 procent lager. Met een reguliere fiets wordt zelfs 100 procent behaald.

Fietsen girl, bicycle, ride-1838605.jpg

 

Gezondheid           

Gemiddeld is men in Nederland acht dagen per jaar ziek. Werknemers die met de fiets naar het werk gaan, zijn slechts zeven dagen per jaar ziek. Hoe vaker men fietst en hoe groter de afstand, hoe lager het ziekteverzuim. Wilt u werken aan uw gezondheid? Dan wordt geadviseerd vaker de fiets te pakken. Zowel naar het werk, maar ook voor het doen van de boodschappen of voor recreatieve doeleinden. Een fietstas kan hierbij een handig accessoire zijn!

Gelukkiger

Fietsen werkt ontspannend. Het geeft men de tijd om zich voor te bereiden op een dag aan werkzaamheden of men kan het hoofd leeg maken. Daarnaast is er meer grip op de aankomsttijd, doordat files vermeden worden. Zo kan er optimaal genoten worden van de omgeving. 

girl, bicycle, bike-1906405.jpg

Wist u dat

  • In Nederland zijn er meer fietsen dan inwoners.
  • Ruim 25 procent van alle Nederlanders gaat op de fiets naar het werk.
  • Alle Nederlanders gezamenlijk zo’n 15 miljard kilometer per jaar fietsen.
  • Er tijdens de ochtendspits meer fietsen dan auto’s op de weg zijn.

De oplossing: Een Fietstas

Hoewel de fiets voordelen kent tegenover de auto, blijft het onvermijdelijk om zo nu en dan de auto te pakken. Zeker wanneer er lange afstanden gereden moeten worden. Toch kan men veel voordelen behalen door de fiets over kortere afstanden in gebruik te nemen. Een must op de fiets is dan: Een Fietstas. Met de fietstas kunt u al uw benodigdheden vervoeren. Uw laptop van het werk, schoolspullen of voor het verrichten van de boodschappen. BagsforBikes biedt een ruim assortiment aan fietstassen. Bent u opzoek naar een de ideale fietstas voor u? Kijk dan snel op www.bagsforbikes.nl

Bronnen:

https://allecijfers.nl/nieuws/23-miljoen-fietsen/#:~:text=23%20miljoen%20fietsen%20in%20Nederland&text=Twintig%20jaar%20geleden%20lag%20dit,elektrische%20fietsen%20in%20ons%20land.

 https://www.verderfietsen.nl/hoeveel-fietsen-in-nederland/

https://www.ad.nl/auto/waarom-de-benzineprijs-blijft-stijgen-het-wordt-nog-erger~ae2435c1/

https://www.natuurenmilieu.nl/blog/vaker-op-de-fiets-naar-het-werk-duurzaam-en-gezond/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen